2 křepelky, 1/2 sojového, nebo klasického rohlíku, cca 1/2 dcl mléka, 1 vajíčko, hrst listového špenátu, 50g slaniny, špetka muškátového květu, podle potřeby strouhanka, sůl, pepř, cca 20g másla, celý kmín.

Plněné křepelky

Křepelky umyjeme, osušíme a osolíme- i zevnitř.
Náplň:
Půl rohlíku nakrájíme na kostičky, zakápneme mlékem a dáme je do misky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v kastrůlku a přidáme lžičku másla. Ke slanině přihodíme špenát, necháme zavadnout a odstavíme. Do vymačkaných kostiček rohlíku vklepneme 1 žloutek, přidáme špetku muškátového květu, slaninu se špenátem, sůl, pepř a sníh z jednoho bílku. Lehce promícháme a zahustíme strouhankou-cca 1-2 lžíce. Náplní plníme bříška křepelek, která zajistíme párátky, aby náplň nevytekla. Posypeme celým kmínem, na každou křepelku dáme pláteček másla, dáme na pekáč, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme cca 20 minut přikryté na 200 stupňů. Pak odkryjeme a pečeme ještě asi 40 minut. Během pečené podléváme výpekem.
Příloha je vhodná podobná, jako ke kuřeti. Bramborová kaše, celé brambory, bramborový salát a pod. Já jsem si dala salát z červené řepy.
Poznámka

Pokud si někdo myslí, že 1 křepelka je málo na oběd, mýlí se. Naplněná křepelka vám postačí stejně, jako 1 stehno z kuřete.
Jakákoliv podobnost s tímto receptem je čistě náhodná. Recept je pouze z mé hlavy:-))a je vynikajííícíí!:-))

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež, Křepelka
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

evahu 17. 12. 2012 - 21:05Odpovědět

Tak, křepelku jsem taky nejedla, ale vypadá to na velkou dobrotu 😋 😋

Jana 16. 12. 2012 - 17:41Odpovědět

Jani, nejvíc podobné je to kuřeti 😃

mneneznas 16. 12. 2012 - 16:54Odpovědět

křepelku jsem ještě nejedla, ale myslím, že to bude jako holub nebo bažant 😋 takže dobrota 😋

Ivka 11. 12. 2012 - 19:35Odpovědět

mňamka 😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam