Bůček, nebo kuřecí stehna
Marináda:
3 lžíce oleje, 1 lžíce kvalitní sojové omáčky, 1/2 lžičky čili pasty, 5-6 stroužků česneku, 1 zarovnaná lžička drceného kmínu, 1/4 lžičky soli.
Na cuketové zelí:
1 středně velká cuketa, 1 menší cibule, olej, celý kmín, 1 syrový brambor, 1 zarovnaná lžička cukru, 1 lžička octa, sůl podle chuti.
Na chlupaté knedlíky:
Asi 120g uvařených brambor ve slupce, cca 500g syrových brambor, 1 vajíčko, 100-150g hrubé mouky, cca 1/2dcl horkého mléka, zarovnaná lžička soli.

Marinované kuře, nebo bůček s cuketovým zelím a chlupatými knedlíky

Z oleje a ostatních surovin vyšleháme marinádu, do které naložíme maso, nejlépe přes noc. Toto množství stačí na 200g bůčku a 2 kuřecí stehna. Na druhý den vše dohromady upečeme dočervena.
Na oleji necháme rozvonět cibuli a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu. Podlijeme cca 1/2 dcl vody, osolíme, okmínujeme a dusíme 5 minut-ne víc. Nakonec vmícháme najemno nastrouhaný syrový brambor a chvilinkou provaříme. Dochutíme cukrem, octem a odstavíme.
Syrové brambory nastrouháme a osolíme. Dáme je na chvíli bokem, aby pustili vodu. Mezitím si oloupeme uvařené brambory ve slupce. Syrové brambory pořádně vymačkáme ale vodu z nich zatím ponecháme bokem v misce. Do vymačkaných brambor nastrouháme uvařené brambory, promícháme a zalijeme horkým mlékem. Přidáme vajíčko, sůl a škrob, který se nám vytvořil na dně po vymačkání brambor, ale pozor, vodu opatrně vylijeme, použijeme jen škrob, který zůstal na dně misky. Nakonec přidáme mouku. Pokud se nám těsto bude zdát řídké, můžeme přidat více mouky, ale těsto nesmí být příliž husté!! Dáme vařit osolenou vodu a z těsta tvoříme pomocí dvou polévkových, ve vodě omočených lžic knedlíky. Zkusíme nejprve jeden, pokud se nerozváří, je to v pořádku a pokračujeme. Pokud se rozváří, přidáme ještě hrubou mouku. Knedlíky vaříme cca 7-10 minut podle velikosti.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam