Sousedova zahrada

Ovoce ze zahrádky nebo vejce domácích slepic získávají pro zaneprázdněné obyvatele měst punc výjimečnosti. Drobní pěstitelé a chovatelé jich však naopak mají mnohdy víc, než zvládnou spotřebovat. K oboustranné spokojenosti stačí pár kliknutí.

Dnes už každý ví, že pro přípravu jídla jsou nejlepší čerstvé a lokální suroviny. Občas je ale obtížné takové zboží sehnat. Díky webu www.sousedovazahrada.cz je to nyní o něco snazší. Na tomto webu lidé mohou nabízet a kupovat přebytky ze svých zahrad a zahrádek. Funguje to stejně jako farmářský trh akorát na rozdíl od klasických farmářských trhů, tento trh funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Jestliže chcete na webu nabízet své přebytky ze zahrádky nebo naopak chcete začít nakupovat od pěstitelů, musíte se nejprve zaregistrovat, pak si stačí vybrat z nabídky, kontaktovat prodejce a domluvit se na způsobu dodání zboží a platby. Věřím, že díku tomuto webu se podaří využít potenciál našich zahrad a zahrádek, na druhou stranu budou mít zákazníci možnost koupit si maximálně čerstvé lokální kvalitní produkty. Třeba na podzim vrcholila sezóna sklizně jablek, tak se zkuste na www.sousedovazahrada.cz podívat, zda někdo ve Vašem okolí nenabízí skvělá domácí jablka, jistě chutnají o mnoho lépe než jablka ze supermarketu dovezená z druhého konce Evropy. A když z nich upečete třeba štrůdl, tak máte úspěch zaručen.

Kromě čerstvého ovoce a zeleniny můžete na tržišti koupit domácí výrobky z nich. Tyto výrobky se dají lehce poslat i poštou, můžete tak snadno koupit domácí marmelády, sirupy, povidla, sušené ovoce, med, mošt a spoustu dalšího. Udělejte si radost, navštivte a kupte si něco dobrého na www.sousedovazahrada.cz. Třeba tam najdete Vašeho souseda z vedlejší ulice a zjistíte, že má na zahradě skvělá jablka, prodává nejsladší med, nebo jeho slepice snášejí ta nejlepší vajíčka.