Proč jíst denně jedno jablko

Jablek existuje asi 35 000 druhů. To už je docela velký výběr barev a chutí tohoto výtečného ovoce. Již naše babičky věděli, že pokud snědí jedno jablko denně udělají svému tělu velkou službu.

Jablka mohou upravit krevní tlak, cholesterol i hladinu cukru v krvi. Vysoký obsah železa pomáhá při chudokrevnosti a pomůže i při ledvinových a žlučových kamenech.

Srdce, imunitní systém i nervová soustava ocení pokud budete konzumovat jedno jablko každý den. Budete předcházet i Alzheimerově a Parkinsonově chorobě. Vysoký obsah pektinu prospívá funkci střev. 

Flavonoidy a antioxidanty obsažené v jabkách jsou zbraní proti rakovině. 

Jablka neloupejte, konzumujte je i se slupkou, pod kterou se skrývá množství vitamínů a minerálů. Jablko je z 84% tvořeno vodou, obsahuje asi 50 kalorií. Jablka jsou vhodná při úpravě váhy a také jimi lze nahradit sladkosti ve chvíli kdy nás honí mlsná.

Při nadváze pomůže jablečný ocet odbourat tuk z našeho těla. Při dně a revmatismu bychom měli jíst jablka jak je to jen možné. Srdce bude pracovat lépe, když chroupáním jablek odvedeme z těla vodu, která srdce zatěžuje. 

Konzumací jablek prospějeme svému tělu více než polykáním potravinových doplňků.

Jablka chutnají i pomáhají udržet tělo v dobré kondici.

Foto: PROFOTKY.CZ