4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti(+2plátky navíc na smažení)
50 g obyčejné slaniny
2 cibule
100 ml smetany
1 pl hladké mouky
1 pl nasekaných zelených bylinek-cibulová nať,nebo petrželka
na marinádu
400 ml kefíru
3 pl hořčičné omáčky s pepeřem
2 ks najemno pokrájených malých chilli papriček
pár najemno pokrájených lístků čerstvého rozmarýnu

Krkovička v kefíru z papiňáku+smažený řízek

Plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice.
Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5minut restujeme. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15minut.
Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat.
Na přílohu se hodí rýže, knedlík i těstoviny.
Ze zbývajících 2plátků mírně setřeme marinádu a lehce obalíme ve strouhance. Na rozehřátém oleji v pánvičce rychle po obou stranách osmažíme, vložíme na pečící papír a dáme do předem vyhřáté trouby na 20-25minut upéct. Můžeme podávat s pečivem a zeleninovou oblohou, nebo s bramborovou kaší.

Autor: Uška (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 4. 05. 2012 - 10:46Odpovědět

No, bezva recept 😋

Ivka 3. 05. 2012 - 19:19Odpovědět

Drahuško, vítám dva v jednom, zkusím,jsem papináková, jako ty, a kde je kefír, tam jsem já 😋 😃

Uška 3. 05. 2012 - 19:08Odpovědět

Přišlo mi zbytečné dávat řízky jako samostatný receptík,když je to vlastně z jedněch a těch samých surovin 😄 Sice název je takový rozpačitý,ale... 😄 😄 😄 Janko děkuji 🙂

mneneznas 3. 05. 2012 - 18:26Odpovědět

😲 😋 2 v jednom, to je super, 😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam