300 g mletého masa mix
200 g uvařených brambor(1 větší brambora)
50 g gazdovské slaniny
30 g špeku
1 vejce
3 stroužky prolisovaného česneku
3 pl nakrájené pažitky a libečku
7 větších bílých paprik
3 cibule
3 rajčata
1 pl oleje
sůl,mletý pepř

Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě

V hlubší pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později.
Uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme mleté maso, jednu nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaný česnek, vejce, zelené bylinky, mírně osolíme a opepříme. Dále přidáme polovinu osmažené slaniny se špekem a vše dobře promícháme.
Rajčata nakrájíme na menší kousky. Z paprik odkrojíme vršky, očistíme od jadřinců a papriky naplníme masovou směsí. Vršky nakrájíme na drobnější kousky, zbývající 2cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme společně orestovat na 2minutky do tuku po slanině. Přidáme zbytek z odložené slaniny, trochu osolíme, opepříme, promícháme a přemístíme do zapékací nádoby. Přidáme pokrájená rajčata, naskládáme naplněné papriky a podlijeme 1dl horké vody.
Vložíme do předehřáté trouby, kde na plný výkon pečeme přikryté poklicí, nebo alobalem 20minut. Poté troubu ubereme na 3/4výkon, poklici odstraníme a ještě 15minut dopékáme.
Můžeme ihned podávat s rýží a přírodní zeleninovou šťávou. Nebo také můžeme pariky vyjmout stranou, šťávu se zeleninou ponorným mixérem rozmixovat a budeme mít hustější omáčku.
Poznámka k receptu:
Původní plán vaření byl trošku jiný, ale když jsem otevřela dózu se strouhankou včera čerstvě nastrouhanou, bylo mi jasné, že takový žluklý sajrajt nemůžu strčit do masa. Není to poprvé, co mi takovou paseku rohlíky udělaly. Nevím, co dávají do těsta, že pak čerstvě namletá strouhanka smrdí.
Takže místo masovo-zeleninových karbenátků byly takto připravené papriky a moc nám s přírodní šťávou vonící po vyškvařené slanince chutnaly. Nedávala jsem žádný zeleninový bujón, ani jsem nijak nedochucovala. Všechno pustilo príma šťávu a hezky se to upeklo.
Dovětek k paprikám-pokud jsou papriky hodně úzké, odřízneme kousek špičky a tím se lépe a více naplní.
Z uvedených surovin připravíme 3 porce.

Autor: Uška (více receptů autora), Masová jídla, Mleté maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

jarda Kadic 2. 04. 2013 - 14:51Odpovědět

Tenhle způsob musím taky někdy vyzkoušet 😋

Jana 15. 05. 2012 - 23:04Odpovědět

😋 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam