200g mungo fazolek s klíčky, půl většího celeru, 3 větší kyselé okurky, směs mrkev hrášek-může být ve sklenici, nebo směs baby hrášek a karotka v plechovce, sójová tatarská omáčka-stačí 2 lžíce, ale jinak podle chuti, 1 menší cibule, sůl, pepř, půl lžičky mletého rozmarýnu, 0,5 dcl rostlinného oleje.

Salát z Mungo fazolek s klíčky

Mungo fazolky dáme do mísy. Celer očistíme, nakrájíme na větší čtvrtky a vaříme asi 15 min. Pak vyndáme a vychladíme, nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do mísy k Mungo fazolkám, pokud máme baby mrkvičku, nakrájíme na kolečka. Vše dohromady smícháme, přidáme sojovou tatarskou omáčku, podle chuti můžeme okyselit lákem z okurek, osolíme, opepříme a konzumujeme. Tatarku dáme pouze do části, kterou zkonzumujeme. Zbytek lze zamrazit.



Zdroj-Antonie Mačingová-mnou mírně upraveno.
Mungo fazolky jsem dělala poprvé. Skvělá záležitost! Také sojová tatarka mne mile překvapila svou chutí. Kdo chce, může si dát samozřejmě klasickou tatarku, nebo majonézu:-)) Dobrou chuť!!

Autor: Jana (více receptů autora), Saláty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 13. 08. 2012 - 14:39Odpovědět

😄 😄 😄 😄 😄 😄

mneneznas 13. 08. 2012 - 14:39Odpovědět

Má to logiku, než to vše seženeš, tak máš pohybu dost a ještě zdravě jíš, to už musí být člověku hej, ovšem pokud nešilhá hlady a nepadá vyčerpáním 😄 😄 😄

Jana 13. 08. 2012 - 14:36Odpovědět

Já jsem měla taky premiéru!! Měli ji v Coopu. Člověk se nalítá, čéče pro ty zdravé potraviny!😃 Měli by ji ale mít i ve zdravé výživě.

mneneznas 13. 08. 2012 - 14:34Odpovědět

Tak tuhle tatarku jsem ještě neviděla! 😲 Salátek se mi moc líbí 😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam