8 ks králičích blán
kousek pórku
kousek papriky červené a žluté
trošku koření Gril nebo své oblíbené
8 plátků anglické slaniny
drůbeží vývar nebo voda
sůl
1 cibule
1 - 2 stroužky česneku
asi 50 g sádla

Závitky z králičích blán 2

Blány lehce naklepeme, na každou dáme plátek anglické, kousek papriky, pórku, posypeme lehce kořením a stočíme do závitku. Pevně omotáme nití nebo sepneme kovovými sponkami. Závitky dáme do zapékací mísy, přikryjeme poklicí a necháme do druhého dne v lednici - můžeme taky dát péct hned.
Závitky osolíme, lehce posypeme kořením, drobně nakrájenou cibulí a česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme sádlo, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dáme do přehřáté trouby. Pečeme na 180°C dočervena a až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podléváme vývarem. Z upečených závitků opatrně sundáme niti a podáváme s bramborem.

Autor: evahu (více receptů autora), Masová jídla, Králičí maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 26. 11. 2012 - 16:09Odpovědět

😋 Evi závitky vypadají dobře, je fakt, že v obchodech králíka těch slabin zbavují a tak nezbude než koupit z domácího chovu 😃

Ivka 24. 11. 2012 - 19:11Odpovědět

díky Evi, jsi hodná 😋 😄

evahu 24. 11. 2012 - 14:29Odpovědět

Ivi, taky jsem se dívala předevčírem v Kaufu na králíka chlazeného, ale ty blány tam nebyly, tak to asi prodávají bez nich...takže jedině koupit králíka od soukromníka nebo možná na těch farmářských trzích.

evahu 24. 11. 2012 - 14:23Odpovědět

Ivi,ty blány jsou něco jako břicho, nevím jak se to přesně jmenuje..já tomu říkám blány, je na tom takové dlouhé maso...stáhla jsem fotku z nějakých stránek a přidala, aby jsi věděla kde to je...vnuk chová králíky a tak vždycky jak je zabije, tak blány nastřádám a pak z nich něco vytvořím.

Ivka 24. 11. 2012 - 0:05Odpovědět

Tedy Evi, ty máš zde takové dobroty, kde se vezmou ty králičí blány? My z o otm nic nevíme, ale asi je máš doma, vid.Viděla jsem králičí filety, ale to je asi něco jinak, nedávno jsi měla pečené holoubky, pak ta roláda, já bych chtěla byt Tvou sousedkou, opravdu a bez kecání, to je jeden recept lepší než druhý a wow, dávám bodíka, ukládám, ale nevím ,co to jsou ty blány, prima 😄 😋 😋 😋

Jana 23. 11. 2012 - 22:49Odpovědět

Mńam!! Už vidím, že co jsou to blány už jsi mi vysvětlila! 😄

evahu 23. 11. 2012 - 21:57Odpovědět

Balení závitků jako u tohoto receptu. http://nase.dobrotynakazdyden.eu/recept.php?rid=788

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam