500g nových menších brambor, 350ml zeleninového vývaru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hnědých hořčičných semínek, 1 lžička chilli, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky mletého kmínu, 5 cm kousek čerstvého zázvoru, 2 rajčata, čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel

Bombay potatoes (brambory)

Na větší pánvi rozehřejeme olej a vsypeme hořčičná semínka. Jakmile začnou vonět a „vyskakovat“, přidáme pastu, kterou si připravíme smícháním koření, jemně nastrouhaného zázvoru a trochy vody. Promícháme a po cca 1 minutě vsypeme brambory, které jsme pokrájeli na zhruba stejně velké kousky. Přidáme na hrubo nasekaná rajčata, zalijeme vývarem a posypeme nasekanym koriandrem nebo petrželí. Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí brambor (cca 15-20 minut). Pak sundáme pokličku a zbytek tekutiny necháme vyvařit (cca 5 minut). Podáváme s ochuceným jogurtem, jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Pozn. Pozor na chilli. Jedná se o indickou kuchyni a tudíž správně ochucené Bombay potatoes má být příjemně kořeněné. Je lepší dát nejdříve chilli méně a v případě potřeby jej přidat.

Autor: Kuchař5732 (více receptů autora), Bramborová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 24. 02. 2013 - 20:08Odpovědět

Zajímavé 😋 😋

nofrona 24. 02. 2013 - 17:33Odpovědět

To by mi chutnalo 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam