2 plátky vepřového masa-(krkovice, kýta, plec, kotleta), naprosto podle vlastního uvážení a chutě, půl pžičky provensálského koření, asi 1 dcl slunečnicového oleje, 4-5 stroužků česneku, několik kousků sušených rajčat v oleji, 1 menší cibule, sůl, 1/2 lžíce citronové šťávy, 2 špetky cukru.

Středomořské vepřové maso

Plátky masa mírně naklepeme a přes noc je vložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, provensálských bylinek a česneku, rozmáčknutého nožem. Nesolíme! Během dopoledne maso obrátíme a ještě necháme před přípravou asi půl hodiny odstát. Pak maso vyndáme, osolíme, kusy česneku z marinády nakrájíme na plátky a cibuli na půlměsíčky. Použijeme olej z marinády, který vylejeme na pánev, přidáme cibuli a na proužky nakrájená sušená rajčata. Na tomto základě zprudka orestujeme maso z obou stran, přidáme česnek a 2 špetky cukru. Zalijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Snažíme se co nejvíce zredukovat tekutinu, ale pokud je potřeba maso ještě chvíli dusit, malinko ještě podlijeme.
Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka

Zdroj FB web "Dobrou chuť"

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

José, 11. 10. 2015 - 19:49Odpovědět

Když jídlo nazýváte "Středomořské", tak nemůžete použit jiný olej než olivový. Slunečnicový používají jenom Němci (chudí, nemohou si dovolit...) a jihoameričtí přistěhovalci.

Hanča 16. 04. 2013 - 6:47Odpovědět

😋 😋

rebečka 12. 04. 2013 - 14:44Odpovědět

Já jsem ten recept na fcb viděla a moc se mi líbil.. to musela být dobrota 😋 😋 🙂

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam