300g vepřové kýty, sůl. Na marinádu: Čili koření, několik lístků libečku, 1-2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky sojové omáčky, česnekové vločky.
Dále potřebujeme:
200g drůbežích jater, 100g anglické slaniny, 1 klobása podle vlastní chuti, 1 větší cibule, 1 větší červená paprika.
Na zeleninový dip k jehlám:
1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, Cibule, která nám zbyde ze špízů, paprika, která zbyde, 1-2 čili papričky, 2-3 lžíce ostrého kečupu, 150ml světlého piva.

Pivovarské špízy

Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.
Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika.
Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa.
Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme. Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 11. 05. 2013 - 20:33Odpovědět

😄 😃 na grilu bych si taky dala, hm,mňamka

Jana 10. 05. 2013 - 22:49Odpovědět

No, na grilu by byly ještě lepší, to je jasné, ale od zítřka má být zase hnusně 😠

mneneznas 10. 05. 2013 - 22:22Odpovědět

😄 špízy mám ráda 😋 chuť a kombinace surovin zaručí vždy výbornou chuť 😋 😋 teď tyhle dobroty budem dělat venku na grilu na to se moc těším 😄 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam