2 kuřecí stehna, 1 menší cuketa, 1 menší pórek, 1 mrkev, sůl, pepř, zelená nať z jarní cibulky, vývar, hladká mouka, uzená paprika + drůbeží vývar / zakysana smetana podle každého /

Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety

Cuketu a mrkev oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Pórek omyjeme a pokrájíme.

Pokrájený pórek a mrkev orestujeme na másle. Vložíme omytá a nasolená kuřecí stehna, poprášená uzenou paprikou, orestujeme a zalijeme vývarem tak, aby byla stehna ponořená. Vše dusíme cca 15 minut. Kuřecí stehna se šťávy vyndáme a dáme stranou. Do zeleninové šťávy pak přidáme pokrájené cukety a dusíme dál doměkka. Stehýnka přendáme dopéci dozlatova do rozehřáté trouby pod gril.

Omáčku ponorným mixérem rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Do skleničky si odebereme trochu šťávy a rozkvedláme v ní podle potřeby mouku se zakysanou smetanou, nebo podáváme omáčku bez zahuštění a smetany. Přisypeme pokrájenou zelenou nať z jarní cibulky. Podáváme s pečeným stehnem a s novým bramborem.

Poznámka

Můžeme přidat jakoukoliv zeleninu. Máme radši omáčky přírodně připravované, jen na šťávě, takže můžeme nechat jen tak, nebo pak můžeme přidat trochu smetany a mouky, podle každého.

Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

adelka, 16. 03. 2019 - 11:53Odpovědět

moc dobre

mneneznas 25. 06. 2013 - 22:04Odpovědět

Omáčka se mi líbí, mám takovéto omáčky ráda 😋 😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam