1 menší lilek, 1 kus zelené cibulky, 100g kuřecí šunky-popřípadě vepřové, 3 kusy sušených rajčat, 2 středně velké žampiony, 2 kolečka tvarůžek, 1 vajíčko, koření Habibi, sůl, olivivý olej.

Plněná lilková kolečka

Lilek nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka. Osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Mezitím na malém množství olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme na maličké kostičky nakrájenou šunku, sušená rajčata a nadrobno nakrájené žampiony.. Promícháme, můžeme zastříknout troškou vody a malinko podusíme. Nakonec vmícháme nakrájené tvarůžky a vajíčko. Promícháme, posolíme a odstavíme.
Kolečka otřeme papírovou útěrkou od soli a naložíme je na pekáč s pečícím papírem, který jsme malinko potřeli olejem. Na každé kolečko dáme kupku tvarůžkové směsi, posypeme kořením Habibi-(pozor, je dost pikantní), každý kousek pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do předem rozpálené trouby na 25-30 minut na 190 stupňů.

Poznámka:

Recept je zcela z mé hlavy, jakákoliv podobnost je čistě náhodná:-)..
Koření Habibi možná mnozí nemají. Mi se podařilo je koupit na Farmářských trzích u nás v Orlové. Přidávám složení pro ty, které to zajímá:
jedlá sůl, hořčice, černá cibule, smažená kukuřičná mouka, koriandr, česnek, paprika-sladká i pálivá, čili, cibule, pepř černý

Autor: Jana (více receptů autora), Zeleninová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 25. 07. 2013 - 19:41Odpovědět

Habibi neznám, ale jinak super recept 😋 😋 😄

Jana 22. 07. 2013 - 16:04Odpovědět

😄 😄 díky🙂

rebečka 22. 07. 2013 - 15:15Odpovědět

habibi... to tu nemamo 🙁 ale tohle vypadá naprosto skvěle 😋 😋 🙂

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam