600 ml ananasové šťávy
1 menší dýně Hokkaido/do 1kg
2 ananasové pudingy
2 zarovnané lžíce moučkového cukru
šťáva z 1citronu

Dýňové mlsání

Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a dýni nakrájíme na větší kousky. Dáme do hlubšího hrnce, zalijeme 400ml ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme cca 20minut.Měkkou dýni ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
Ve zbývajících 200ml ananasové šťávy rozmícháme pudingy s cukrem, přidáme šťávu z citronu a vše zamícháme do horkého dýňového pyré.
Uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a za stálého promíchávání ode dna vaříme 5minut.
Hotovou směs nalijeme do studenou vodou vypláchnutých misek a dáme alespoň na 2hodiny uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne.
Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou, pokapat citronovým sirupem, nebo dozdobit a dochutit podle svých představ.

Toto moc chutné mlsání jsem dělala před 14dny s citronovým pudingem a pomerančovým džusem(neměla jsem po ruce fotoaparát)a bylo lepší-takové svěžejší:-) Tentokrát měli v obchodě jen ten ananasový, ale s přidáním citronové šťávy a na talíři pokapané citronovým sirupem nám to chutnalo také.
Mimo recept - jsem zvyklá psát pudink, ale na obalu bylo“puding“, tak i když mi to nějak neleze přes pusu, tak to tady takto uvádím:-)

Autor: Uška (více receptů autora), Moučníky, dezerty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 5. 12. 2013 - 19:59Odpovědět

No to je nápad 😋 😋 😄

Jana 5. 12. 2013 - 12:22Odpovědět

Hmm, zajímavé!! 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam