1 větší kuře, 300 g másla, pepř, bylinky ( petrželka, saturejka, pažitka) sůl, 1 vejce, 350 g hříbků, ( měla jsem zamražené ) 6 plátků toustového chleba ( nebo 3 housky ), mléko na namočení pečiva, drcený kmín, podle potřeby strouhanka, sypká červená uzená paprika bílé víno (100 ml) kuřecí vývar

Kuře pečené s hříbkovo - bylinkovou nádivkou

1. Polovinu změklého másla utřeme se žloutkem a solí,vmícháme v mléce namo­čený toustový chleba ( nebo tři namočené housky ), polovinu množství hub podušených se solí, pepřem a drceným kmínem. Přidáme tuhý sníh ušleha­ný z bílku, nadrobno nasekané bylinky (petrželku, pažitku a saturejku) a vše dohromady dobře promí­cháme. Pokud je nádivka řidší, přisypeme trochu strouhanky.

2. Kuře kuchyňsky upravíme, osolíme, potřeme uvnitř červenou uzenou paprikou a naplníme připravenou houbovou nádivkou. Bříšní otvor jehlami ( nebo nití) přichytíme tak, aby nám obsah nádivky nevytékal. Celé kuře potřeme druhou polovinou rozehřátého másla, osolíme, posypeme drceným kmínem a dáme péci na pekáčku do předehřáté trouby. Podlijeme vývarem a pomalu pečeme pěkně dozlatova na cca 170 stupňů. Podléváme výpekem. Ke konci pečení přidáme ke kuřátku pokrájené hříbky a dál pečeme. Je-li potřeba, znovu podlijeme výpekem a zakápneme bílým vínem (není ale nutné). Upečené kuře s nádivkou rozporcujeme a podáváme se šťouchaným bramborem s restovaným pórkem a jarní cibulkou.

Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

jarda Kadic 6. 12. 2013 - 19:36Odpovědět

Pěkné kuřátko 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam