2 křepelky, 1 rohlík, cca 1/2 dcl mléka, 1-2 lžíce másla, 1 vajíčko, muškátový oříšek, zelená petrželka, 50g slaniny, 100g uzeného, libovějšího bůčku bůčku, ( pro dietnější verzi může být i šunka), pepř, sůl, celý kmín, grilovací koření.

Křepelky nadívané uzeným

Křepelky omyjeme, osolíme i zevnitř. Nakrájíme rohlík na kostičky a pokapeme mlékem. Slaninu také nakrájíme na kostičky a uškvaříme. Vajíčko utřeme s 1 lžící másla, osolíme a přistrouháme muškátový oříšek a zelenou petrželku. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Uzený bůček taktéž nakrájíme na kostičky. Rohlíky vyždímáme od mléka a dáme do misky. Přidáme kostičky uzené slaniny-bez zbylého tuku. Dále přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček a nakonec sníh. Opatrně promícháme a směsí naplníme bříška křepelek. Svážeme jim nožky, aby nádivka nevytékala. Křepelky ještě posypeme grilovacím kořením, kmínem a na každou dáme pláteček másla a trošku podlijeme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 1 hodinu. Během pečení podléváme.
Pokud nám zbyde nádivka, uděláme z ní kouli a zhruba v polovině pečení ji přidáme ke křepelkám. Může posloužit jako příloha. Je skvělá.

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež, Křepelka
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 5. 01. 2014 - 15:47Odpovědět

No, takoví malí prckové!! 🤣

mneneznas 5. 01. 2014 - 14:19Odpovědět

Vypadají nádherně 😍 a jak se krásně vejdou do dlaně 😃

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam