100 g burských slaných oříšků, špetka Kayenského pepře,1 pórek, 750 g kuřecího masa, 2-3 PL oleje, 2 zelené papriky, 1/2 červené papriky, 1 PL kukuřičného škrobu, 2 PL sojové omáčky, 1 jarní cibulka, 3 žampiony, sůl podle potřeby, špetka uzené papriky, 2-3 cherry rajčátka.

Kuřecí nudličky naostro s barevnou zeleninou



Kuřecí maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi z oleje, Kayenského pepře, sojové omáčky a špetky uzené papriky. Necháme chvíli odležet. Kuřecí nudličky na rozpáleném oleji zprudka orestujeme. Mezitím si očistíme a pokrájime zeleninu ( pórek, obě barevné papriky, žampiony, jarní cibulku, rajčátka ).

K orestovaným kuřecím nudličkám přidáme ještě orestovat půlku pokrájeného pórku a dál mícháme. Na druhé menší pánvičce na trošce oleje mezitím orestujeme doměkka ještě připravenou omytou a pokrájenou zeleninu ( žampiony, jarní cibulku, půlku pórku, rajčátka, obě papriky a burské oříšky). Nakonec vše smícháme dohromady. Pokud je kuřecí směs řidší, přidáme do hrnku vodu, vmícháme škrob, vlijeme do kuřecí směsi a ještě chvíli povaříme. Podáváme s kari rýží.

Dobrá je i tato varianta :

Orestovanou barevnou zeleninou přelijeme na talíři kuřecí nudličky s rýží.
Pokud je směs řidší, přidáme do hrnku vodu, vmícháme škrob, vlijeme do směsi a ještě chvíli povaříme. Podáváme také s kari rýží. Obě varianty jsou moc dobré. Zdobíme jarní cibulkou a chilli papričkami.

Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 19. 01. 2014 - 22:16Odpovědět

🙂 😋 😋

Jana 14. 01. 2014 - 12:35Odpovědět

😋 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam