2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nasekaná najemno, 1 větší lilek nakrájený na kostičky cca 1x1 cm, 4 stoužky česneku, 1 čili paprička, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté skořice, 2 lžíce čerstvého koriandru nasekaného, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce sojové omáčky-(nemusí být, ale zdůrazní chuť), 1 hrnek pšeničných medových pukanců-(dala jsem méně), cca 200g cizrny z plechovky, 100g piniových oříšků-(taktéž nemusí být, nebo je nahradíme stejným množstvím opražených slunečnicových semínek), 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hladké mouky na zahuštění + na obalení karbanátků, slunečnicový olej na smažení.

Karbanátky z lilku, cizrny a jiných dobrot

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a zhruba 5 minut ji opékáme. Pak přidáme nakrájený lilek, nadrobno nakrájený česnek a nasekanou čili papričku. Vše opékáme asi 10 minut. Pak přisypeme sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promícháme. Celou směs dáme do mísy.
Pšeničné pukance, cizrnu, oříšky s citronovou šťávou rozmixujeme do jemna. Pokuď to jde hodně ztuha, můžeme přidat 2-3 lžíce vývaru. Vzniklou pastu přidáme do lilkové směsi, lehce zahustíme moukou a lehce propracujeme. Mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v mouce a smažíme dorůžova na oleji.

Autor: Jana (více receptů autora), Zeleninová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 14. 03. 2014 - 18:52Odpovědět

No to koukám 😲 😲 zajímavý recept a vypadá výborně 😍 😋

Jana 14. 03. 2014 - 17:29Odpovědět

Reaguji na Lucasinka (14. 03. 2014 - 16:59): Přidám foto. Taky jsem z toho byla jelen 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam