Kuřecí maso, je celkem jedno jaké. Mohou být horní stehna, křídla atd, sůl, 1-2 lžíce oleje, 2 nožky tenké pikantní klobásy, koření Habibi.
Na zelí: 1/2 hlávky mladého zelí, kmín, sůl, 50g slaniny, 1 menší cibule, 2-4 špetky hladké mouky na zahuštění, cukr, ocet podle chuti.

Kuřecí maso s klobásovým zelím

Kuřecí maso osolíme a posypeme kořením Habibi, nebo jiným pikantním kořením, běžněji dostupným. V pečící nádobě opečeme dorůžova na kolečka nakrájené klobásky a následně kuřecí maso. Podlejeme trochou vody a pečeme dozlatava.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce. Když slanina zesklovatí, přidáme na nudličky nakrájené zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme a zalijeme cca 1 dcl vody-ne víc, mladé zelí se dělá jen krátkou dobu. Když je voda téměř vyvařená, zahustíme zelí malinkým množstvím hladké mouky, jen jako bychom je solili-tak 3-4 špetky a provaříme. Dochutíme cukrem, octem-zhruba tak 1+1 lžička a přidáme upečenou klobásku, kterou jsme dali péct s kuřetem. Můžeme přidat taky 1-2 lžíce výpeku. Vše promícháme, společně prohřejeme a podáváme s masem a bramborem.

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam