Čokoládový korpus s čokoládovým krémem:
450 g Hladká mouka
500 ml Mléko
280 g Cukr krupice
80 g Hera
1 ks Vejce
1 ks Prášek do pečiva
2 lžíce Meruňková marmeláda

Čokoládový krém:
500 ml Mléko
250 g Změklé máslo
100 g Čokoláda
2 ks Čokoládový puding
3 lžíce Vrchovaté lžíce holandského kakaa
1 lžička Vanilkový extrakt
1 balení Višně
1 sklenice Rum

Piškotový korpus:
100 ml Vlažná voda
250 g Hladká mouka
250 g Cukr krupice
250 g Máslo
100 ml Olej
4 ks Vejce
1/2 ks Prášek do pečiva

Kokosový krém:
400 g Kondenzované mléko
200 g Máslo
200 g Bílá čokoláda
70 g Kokos
1 plechovka ananas (kompot)

Narozeninový dort

Postup kakaový korpus:
Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Vejce, heru, cukr a marmeládu vyšleháme do pěny. Potom vmícháme mouku a vlažné mléko. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme na 175°C asi 25 až 30 minut.

Postup přípravy čokoládového krému s višněmi:
Čokoládový pudink rozmícháme v mléce spolu s vanilkovým extraktem a poté jej uvaříme podle instrukcí, které jsou uvedeny na sáčku. Vršek hotového pudinku posypeme troškou cukru, aby se nám nevytvořil škraloup a necháme jej zchladnout na pokojovou teplotu. Nad párou rozpustíme hořkou čokoládu Lindt a za občasného míchání ji necháme zchladnout na vlažnou. Máslo si vyšleháme v místě do pěny, poté po ležících přidáme pudink, kakao a nakonec přidáme i vychladlou čokoládu. Krém je potřeba dobře vyšlehat, aby byl nadýchaný. Kakaový korpus dvakrát prokrojíme, namažeme jej tenkou vrstvou marmelády (já použila meruňku) a poté naneseme tenkou vrstvu čokoládového krému, čokoládový krém poklademe višněmi, které jsme si nechali alespoň 2 dny naležet v rumu nebo griotce, poté namažeme opět tenkou vrstvu čokoládového krému a položíme na něj další plát korpusu a postup opět zopakujeme.

Postup piškotový korpus:
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme vlažnou vodu a olej. Poté přidáme i mouku smícháním s práškem do pečiva. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do předem vysypané formy a pečeme na 180° C do růžova.

Postup kokosový krém:
Máslo a bílou čokoládu dáme do misky a poté vložíme do vodní lázně a necháme rozpustit. Poté hmotu odstavíme z vodní lázně a pomalu přiléváme kondenzovaného mléko. Hmotu je potřeba stále míchat, aby se krém nesrazil. Na závěr přidáme kokos a dobře promícháme. Krém vložíme do lednice, aby ztuhl. Piškotový korpus dvakrát prokrojíme a namažeme marmeládu, poté namažeme tenkou vrstvu kokosového krému a jemně do něj zatlačíme trojúhelníčky ananasu (doporučuji použít kompot), poté namažeme opět tenkou vrstvu krému a položíme na něj další plát korpusu a potom tento postup zopakujeme.

Celý dort omažeme máslovým krémem a vrchní patro obložíme tenkými okvětními lístky, které si vytvarujeme z bílého fondánu. Jednotlivé lístky k sobě lepíme pomocí cukrářského lepidla tak, aby nám vzniknul květ růže. Spodní patro necháme tzv. nahé a dozdobí jej dle vlastní fantazie, já použila růžové hortenzie, stříbrné jedlé perličky a krémovou mašličku :).

Autor: Lenuska12 (více receptů autora), Dorty, zákusky
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam