Korpus:
170 g Hladká mouka
130 g Cukr krupice
200 g Vejce
34 g Rozpuštěné máslo
20 ml Horká voda
1 ks Vanilka
1 ks Citronová kůra

Krém:
500 g Mascarpone
500 ml Smetana ke šlehání
5 lžic Moučkový cukr
1 ks Vanilkový lusk
1 Kompot broskví

Unicorn-světlý korpus a mascarpone krém s broskví

Celé vejce vyšleháme s cukrem v robotu - 5 až 7 minut. Před tím než došleháme opatrně přilijeme horkou vodu. Prosetou mouku jemně vmícháme do vajíček, přidáme rozpuštěné máslo a opatrně jej zamícháme do směsi. Hotovou směs nalijeme do předem připravené formy a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a odležet ideálně do druhého dne.

Smetanu ke šlehání nalijeme do misky, přidáme cukr, mascarpone a vnitřek vanilkového lusku. Tyto ingredience šleháme mixérem dokud krém nezhoustne. Ještě předtím než krém začneme dávat na korpus jej dáme na hodinu do ledničky.

Korpus dvakrát prokrojíme, namažeme jej tenkou vrstvou marmelády (já používám meruňkovou) a poté naneseme tenkou vrstvu mascarpone krému. Mascarpone krém poklademe broskvemi a položíme na něj další vrstvu korpusu a postup opět zopakujeme. Na omazání dortu jsem použila kokosový krém Dr.Oetker a poté jsem jej nazdobila dle vlastní fantazie pomocí cukrářské zdobičky :). Roh, řasy a ouška jednorožce jsem si vytvarovala z cukrářské hmoty :).

Autor: Lenuska12 (více receptů autora), Dorty, zákusky
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam