350 g Špenátové listy
275 g Cukr krupice
240 ml Slunečnicový olej
285 g Hladká mouka
250 g Mascarpone
125 ml Smetana ke šlehání 33%
3 ks Vejce
1 ks Citron
3 lžičky Prášek do pečiva
1 ks Dr. Oetker směs na pavlovu - na ozdobení
1 ks Potahová hmota

Mechový dort v narozeninovém kabátku

Špenátové listy umyjeme a rozmixujeme je na pyré. V míse si vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané světlé pěny. Do této pěny postupně přiléhavé olej a dobře jek zapracujeme. Poté přidáme špenátové pyré, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a promícháme.

Prosejeme si mouku a prášek do pečiva a po lžících přimícháme do tekuté směsi. Poté těsto vlijeme do formy, kterou jsme si vložili pečicím papírem a pečeme na 170°C cca 40 minut. Upečený korpus necháme zchladnout a pak jej podélně dvakrát prokrojíme.

Na přípravu malinového krému budeme potřebovat směs na přípravu dortu Pavlova od značky Dr. Oetker. Krém si uděláme podle návodu, který je uveden na krabici výrobků Dr.Oetker. K výrobě krému budeme potřebovat pouze sypkou směs (krém na Pavlovu), vodu a smetanu ke šlehání). Všechny tyto ingredience spojíme a pomocí ručního mixéru si vyšleháme krém. Poté dáme krém ztuhnout na chvíli do lednice. Z těsta na Pavlovu si uděláme ozdoby pomocí zdobičky - já si udělala růžičky, pusinky a hlavičky myšky Mickey. Vzhledem k tomu, že těsto na Pavlovu je bílé, tak jsem si část obarvila potravinářským barvivem.

Nyní si vytáhneme z lednice korpus a malinový krém a necháme jej chvíli v pokojové teplotě. Poté si špenátový korpus dvakrát prokrojíme a jednotlivé plata korpusu si pokapeme citronem (aby byl korpus vláčnější). Vezmeme si první korpus na který rozetřeme tenkou vrstvu malinového krému a poté položíme druhý plat korpusu a postup zopakujeme. Celý dort si poté omažeme máslovým krémem (máslo, cukr krupice, bílky). Jakmile máme dort omazany, tak jej dáme na chvíli vychladit do lednice a mezi tím si vyválíme z bílé potahové hmoty tenký plát. Dort vytáhneme z ledničky a obalíme jej bílou potahovou hmotou a pomocí cukrářské škrabky zahladíme nedokonalosti. Poté si na vrcholek dortu nastříkáme pomocí cukrářské zdobičky zbylý malinový krém a můžeme začít zdobit. Já osobně použila na vršek dortu růžové růžičky a hlavičky myšek mickey a doprostřed dortu jsem zapíchla zlatý zápich Happy birthday (zakoupila jsem jej na webu mojeparty.cz), použila jsem také čokoládové kuličky obalené ve zlatem celofánu. Poté jsem si z potahové hmoty vytvarovala kruh, který jsem po okrajích proděrovala párátkem a do jednotlivých mezer mezi dírkami jsem dala kousky nadrobeného těsta z Pavlovy. Všechny ozdoby jsem na dort přilepila pomocí cukrářského lepidla, které se dá sehnat na každém e-shopu s pomůckami pro cukráře. Z potahové hmoty jsem si vytvarovala číslo 25, které jsem obarvila zlatým cukrářským prachem a pomocí cukrářského lepidla jej nalepila na vytvarovaný kruh. Spodní část dortu jsem ozdobila stejně jako vrcholek dortu růžičkami a hlavičkami mickey a do pravého rohu jsem umístila bílé růžičky, které jsem si vytvarovala z bílé potahové hmoty.

Autor: Lenuska12 (více receptů autora), Moučníky, dezerty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam