Makronky:
3/4 hrnek Mleté mandle
1 hrnek Cukr moučka
1/4 hrnek Cukr krupice
90 g Bílky
2 lžičky Prášek z lyofilizovaných malin

Krém:
250 g Mascarpone
50 ml Smetana ke šlehání (31%)
1 lžíce Cukr moučka

Na ozdobení:
1 balení Bílá čokoláda
1 balení Cukrové hvězdičky
1 balení Cukrové perličky

Malinové makronky s bílou čokoládou a perličkami

Do mixéru nasypeme mleté mandle a moučkový cukr a dáme zpracovat na 15 sekund. Poté směs prosejeme. Nachystáme si dva plechy, které vyložíme silikonovými podložkami, které jsou přímo na makronky. Pokud silikonové podložky nemáte, tak nezoufejte, stačí když si předkreslíte kolečka na pečící papír.

Ušleháme si bílky do ne příliš pevného sněhu a postupně do nich zašleháváme cukr krupici, tak, aby nám vznikla pevná lesklá hmota. Pomocí stěrky zapracujeme po třetinách mandle, které jsme si smíchali s moučkovým cukrem a práškem z lyo malin. Do cukrářského sáčku si dáme vzniklou hmotu, ustřihneme špičku o průměru 0,5 cm a na silikonové podložce vytvoříme kolečka. Potom plechem bouchneme silně o linku, abychom se zbavili vzduchových bublinek v makronkách. Makronky necháme zaschnout a odpočívat při pokojové teplotě cca 30 minut. Poté si rozehřejeme troubu na 135 stupňů a makronky pečeme 18 minut. Po vytažení z trouby necháme makronky vychladnout a poté je opatrně sloupneme a dáme na talíř, kde je necháme ještě chvilku odpočívat.

Krém:
Mascarpone lehce vyšleháme s cukrem. Smetanu ke šlehání také opatrně vyšleháme a poté ji vmícháme do připraveného mascarpone. Krém pomocí cukrářského sáčku nanášíme na skořápky makronek a slepujeme. Poté si rozpustíme v mikrovlnné troubě bílou čokoládu a opatrně jím polijeme makronky a dozdobíme jedlými cukrářskými hvězdičkami. Makronky kolem dokola ozdobíme pomocí bílých cukrářských perliček.

Autor: Lenuska12 (více receptů autora), Moučníky, dezerty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam