Karamelový korpus:
30 dkg polohrubé mouky
30 dkg cukru krupice
9 lžic vody
6 ks vajec
1 ks vanilkový cukr
1 ks kypřící prášek do pečiva

Čoko krém:
100 g másla
20 g vanilkového pudinkového prášku
50 g čokolády
1-1/2 dcl mléka
práškový cukr

Na ozdobení:
1 ks bílý fondán
umělá bílá pivoňka
zlatý zápich se jménem

Karamelový dort s čoko krémem

Korpus:
Cukr roztavíme na světle hnědou barvu, poté necháme mírně zchladnout, zalijeme vodou a necháme rozpustit. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme s horkou karamelovou vodou. Postupně přisypeme cukr, mouku a prášek do pečiva a nakonec vmícháme ušlehané bílky. Hotové těsto si nalijeme do dortové formy a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.

Krém:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a za občasného míchání jej necháme vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a poté za stálého šlehání přiléváme do krému. Osladíme podle chuti práškovým cukrem.

Po upečení necháme korpus vychladnout. Korpus dvakrát prokrojíme a namažeme marmeládu, poté namažeme vrstvu čokoládového krému, položíme na něj další korpus a tento postup zopakujeme. Celý dort si omažeme máslovým krémem a poté jej dozdobíme dle vlastní fantazie. Dort jsem potáhla cukrářským fondánem, který jsem si obarvila gelovou růžovou barvou pro cukráře. Volánky na jednotlivých patrech jsem udělala tak, že jsem si z fondánu pomocí vykrajovátek vykrájela kolečka, které jsem poté mírně stočila a dala za sebe, tak, aby vytvořily volánek.

Autor: Lenuska12 (více receptů autora), Dorty, zákusky
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam